fbpx

Welke beeldschermloep kiezen: een Mezzo Focus of Ruby?

Als je slechtziend bent, dan kan een beeldschermloep of elektronische loep je helpen in je dagelijkse leven.

Of je kiest voor een stabiel tafelmodel of een draagbare beeldschermloep hangt af van welke vergroting je nodig hebt en waar je die nodig hebt. Beide modellen hebben hun eigen voordelen. In dit artikel laten we je zien hoe een beeldschermloep je kan helpen bij je dagelijkse werk aan de hand van de modellen Mezzo Focus en Ruby van Reinecker.   

Wat is een beeldschermloep?

Met een beeldschermloep kan je gedrukte tekst of afbeeldingen vergroten op een elektrisch beeldscherm. Een beeldschermloep helpt je ook bij klein handwerk zoals haken, borduren, modelbouw, knutselen,… Zo voorkom je dat je ogen onnodig vermoeid raken. Doordat je de kleurcontrasten kan wijzigen kan je details nog beter zien.

Wat zijn de voordelen van een beeldschermloep voor slechtzienden?

  • + Toegang tot gedrukte tekst: een beeldschermloep vergroot de tekst, waardoor je gedrukte documenten gemakkelijker kunt lezen dan met het blote oog of met een bril of lenzen. 
  • + Meer onafhankelijkheid en rust voor je ogen: je bent niet langer afhankelijk van anderen om de post te lezen en je hoeft je ogen niet in te spannen om kleine lettertjes te lezen.
  • + Meer leesplezier: een beeldschermloep maakt lezen makkelijker, wat je leesplezier verhoogt en je aanmoedigt om meer boeken, tijdschriften, strips, receptenboeken, enz. te lezen en te ontdekken.
  • + Meer plezier met doe-het-zelven: deze voordelen zijn ook van toepassing bij klein handklusjes. Als je bijvoorbeeld schildert of borduurt, kun je je werk gemakkelijker in detail bekijken. Geen excuus meer om niet aan een kunstig project te beginnen!   

Mezzo Focus 20 & Mezzo Focus 24 tafelloepen

De Mezzo Focus loepen van Reinecker zijn ergonomische, gebruiksvriendelijke leesloepen. Dit type toestel is robuust en plaats je op een tafel. Je kan de Mezzo Focus 20 of Mezzo Focus 24 in elke ruimte in huis plaatsen (kantoor, woonkamer, etc.). Je kunt er de informatie vanaf een complete A4 mee vergroten. Naast de vergroting kun je ook het kleurcontrast en de helderheid aanpassen of een leeslijn toevoegen aan het scherm om het lezen te vergemakkelijken. Bovendien houd je je handen vrij.

Je hoeft maar 3 knoppen te bedienen om de instellingen aan je voorkeuren aan te passen. Ideaal voor mensen die niet vertrouwd zijn met elektronische hulpmiddelen of mensen met een motorische beperking. 

Mezzo Focus 20 Mezzo Focus 24

 

Ruby beeldschermloepen (Ruby XL, Ruby 7, Ruby 10)

De beeldschermloepen uit de Ruby serie zijn draagbaar. Je kunt ze dus overal mee naartoe nemen. Je schuift je Ruby beeldschermloep gemakkelijk in je tas en hebt hem altijd bij de hand om snel informatie te kunnen vinden (product etiketten in een winkel, reisgids, menukaart etc.).   

Met de inklapbare handgreep die je kunt veranderen in een standaard, kun je met dit vergrotingstoestel comfortabel een boek of magazine lezen, zelfs als je onderweg bent! Deze technologische innovatie maakt je leven gemakkelijker op elk moment van de dag.   

Goed om te weten: met het Ruby 10-model kun je de tekst ook laten voorlezen met behulp van optische tekenherkenningstechnologie! (optioneel)  

 

Ruby 7 Ruby XL Ruby 10

 

Deze hulpmiddelen komen in aanmerking voor een volledige vergoeding door VAPH*.  

(*afhankelijk van je dossier) 

Wil je deze vergrotingstoestellen uitproberen? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze visusconsulenten via sales@sensotec.be of 050 39 49 49.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit