fbpx

Chrome weblezer Web2Speech 2.0

22/05/2019

Sensotec heeft de Chrome weblezer een volledige make-over gegeven. De update biedt de gebruiker heel wat nieuwe functionaliteiten, onder andere de mogelijkheid om woorden te vertalen en op te zoeken in verklarende en beeldwoordenboeken, audiobestanden te maken, tekst te markeren & samen te vatten en nog veel meer! De nieuwste versie is nu beschikbaar in de Chrome Web Store.

Sensotec lanceert vandaag Web2Speech 2.0. Deze unieke Chrome extensie voor mensen met lees- en leermoeilijkheden doet meer dan enkel voorlezen want ze biedt vanaf nu ook leer- en studeermogelijkheden. Webteksten, Google Docs en Gmail-berichten kunnen worden voorgelezen en samengevat in 9 talen.

De update bevat deze nieuwe functies:

  • Woorden en zinnen vertalen: Maak je selectie, druk op de knop “Vertalen” en Google Translate opent in een nieuw tabblad.
  • Woordenboeken: Selecteer het moeilijke woord en druk op “opzoeken”. Je kunt vervolgens de betekenis in het verklarende woordenboek laten voorlezen of het beeldwoordenboek bekijken. Bij werkwoorden worden de vervoegingen getoond. Twijfel je soms tussen woorden met eenzelfde uitspraak maar andere betekenis? Dat is niet langer nodig, want ook homofonen worden uitgelegd.
  • Audiobestanden: Met de functie “Audiobestanden” kun je een geluidsopname maken van de geselecteerde tekst en opslaan als MP3 of WAV. Je kunt deze later beluisteren of gebruiken tijdens het studeren.
  • Tekstselectie-opties: Druk je op de play-knop, dan start Web2Speech standaard met lezen waar de cursor staat. In de “klik-en-spreek” optie start Web2Speech direct met voorlezen na het plaatsen van je cursor. De “hover” optie leest hyperlinks wanneer je er met de muis over gaat.
  • Markeren en samenvatten: deze studeerfunctie zal je niet meer willen missen! Met de 5 verschillende markeerkleuren markeer je tekst op websites of in Google Docs en maak je er een heldere samenvatting van. Eens je gestart bent met een eerste samenvatting, kun je deze via extra markeringen steeds uitbreiden. Je kunt er zelfs eerder opgeslagen samenvattingen opnieuw aan toevoegen. Heel handig bij het studeren! Uiteraard wordt alles steeds vlekkeloos voorgelezen. Want dat is Web2Speech!

Natuurlijk zijn alle vorige functies er ook nog. Teksten worden voorgelezen met dubbele markering. Je kiest zelf de leessnelheid, de leeseenheid en de voorleesstem.

Sensotec blijft innoveren en investeren in eigen ontwikkelingen om mensen met lees- en leermoeilijkheden te ondersteunen. Zo ook deze gebruiksvriendelijke, handige tool die helpt om beter te lezen en studeren.

Bekijk hier het filmpje

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit