fbpx

4 Tips voor een geslaagde romantische date!

Nu Valentijn nadert plan je misschien een speciaal moment met je geliefde. Als blinde of slechtziende persoon is dat niet altijd makkelijk. Daarom verzamelden we heel wat tips om er een bijzonderder dag van te maken.

Tip 1: We spelen een spel vanavond!

Een gezelschapsspel is dé ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Plezier is gegarandeerd!

Dankzij onze draagbare beeldschermloepen of optische loepen heb je geen moeite met het lezen van de spelinstructies, de details op een puzzelstuk, enz. Ken jij de draagbare beeldschermloep Ruby 10? Je kan schrijven onder deze loep terwijl die vergroot. Ideaal voor een spelletje zoals Cluedo.

Wat denk je van een kaartspel? De sprekende labellezer, Foxy Reader, is een multifunctionele spraaklabelrecorder waarmee je heel eenvoudig jouw eigen spraakopnames kan maken. Je koppelt je opname met een labelsticker die je vervolgens op een kaart of pion kleeft. Wijs het voorwerp aan en de Foxy Reader vertelt je wat het is. De Foxy Reader komt bovendien met een set van 52 speelkaarten met grote opdruk. Deze klassieke speelkaarten bevatten onzichtbare etiketten. Dit maakt het kaartspel geschikt voor ziende, slechtziende of blinde mensen.

 

Tip 2: Een kookworkshop

Als je niet zo van bordspellen houdt, stellen we voor dat jullie samen een romantische tijd doorbrengen in de keuken. Met een beeldschermloep in tafelmodel kan je de woorden van recepten vergroten. Om je ingrediënten af te wegen gebruik je onze sprekende keukenweegschaal Heidi of Vivienne. Wil je zeker zijn dat je kopje koffie voor het maken van tiramisu niet overloopt dan kan je een vloeistofniveausensor gebruiken. Zo kan iedereen koken!

Wil je geen risico lopen, dan kan je natuurlijk ook op restaurant gaan. Een draagbare beeldschermloep of een zakloep is dan erg handig bij het lezen van het menu.

Wil je jouw romantische avond afsluiten met een leuke film of serie, lees dan onze blog over tv-kijken voor blinden en slechtzienden. Dan kan deze avond niet meer stuk!

 Tip 3: Een uitstapje naar het museum of een tentoonstelling

Wil je eropuit? Dan is een cultureel uitstapje naar bijvoorbeeld een museum een activiteit waar je met z’n 2 van zal genieten. Zorg ervoor dat je niets mist van de geschreven informatie in de brochures of bij de kunstwerken. Daarom raden wij je aan een vergrootglas met LED-verlichting of een draagbare beeldschermloep mee te nemen. Je kan de tekst ook laten voorlezen door de Orcam Read.

Wil je meer weten over musea die een toegankelijke museumervaring bieden voor blinde en slechtziende bezoekers, lees dan dit artikel van Museumpas. Er zijn verschillende Belgische musea die toegankelijke rondleidingen aanbieden. Zo biedt het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel aangepaste rondleidingen aan voor slechtzienden, meer info via deze link. Wist je dat onze klant, Bart van Peer, die ook blind is, speciale rondleidingen gidst voor ziende bezoekers in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten te Antwerpen (KMSKA). Voor meer informatie, klik hier.

Tip 4: Maak je klaar voor je afspraakje

Er zijn heel wat oplossingen om je helemaal klaar te stomen voor die speciale date. Wist je dat de Onyx Deskset en Mano XXL beeldschermloepen je helpen bij jouw make-up of het scheren? Dankzij hun spiegelfunctie kan je jezelf helemaal uitvergroten. Je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld nagellak aan te brengen. Om jouw outfit voor te bereiden maak je gebruik van de Colorino of Color-Star sprekende kleurdetectoren. Ze helpen je kledingstukken perfect op elkaar af te stemmen.

We hopen dat je iets heb aan deze tips wanneer je een afspraakje plant met je partner. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze low vision specialisten. Zij zullen je helpen met professioneel advies. Stuur een e-mail naar sales@sensotec.be of bel 050 39 49 49 (Jabbeke) of 03 828 80 15 (Hoevenen).

 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit