fbpx

Hulpmiddelen doorheen de dag voor iemand met een visuele beperking

Leven met een visuele beperking brengt dagelijks vele uitdagingen met zich mee. Toch wil ieder van ons wil zoveel mogelijk onafhankelijk in het leven staan. Voor mensen met een visuele beperking is dit niet voor de hand liggend. In deze blog laten we zien dat dit met enkele aanpassingen en de juiste hulpmiddelen voor slechtzienden of blinden wel degelijk mogelijk is 

Wakker worden

Na het ontwaken met de wekker die in de Milestone 12 ACE is geïntegreerd is het tijd voor het ontbijt. Wil je jouw krant, tijdschrift of post lezen op de hoek van de tafel met je koffie? Geen probleem! Met de elektronische loep Mano XL kun je comfortabel de artikelen lezen die je interesseren, zelfs de kleinste letters.  

;

Luister naar verhalen tijdens het schoonmaken

Heb je ‘s ochtends huishoudelijk werk te doen, maar wil je dolgraag weten wat er in het volgende hoofdstuk van je boek gebeurt? Goed nieuws! Met onze luisterboekspelers kan je strijken, opruimen of klussen terwijl je een boek beluistert. Zo gaan die huishoudelijke klusjes nog veel sneller.  

;

Klaar om op stap te gaan

Wil je je klaarmaken voor een namiddag uit in de stad? Trek je mooiste outfit aan, breng je make-up aan of scheer je glad met behulp van de draagbare Mano XXL elektronische loep. Hij zal je ook helpen om bv. je nagels met precisie te lakken. Klik op de video ernaast om te zien hoe dit mogelijk is

Altijd toegang tot de kleine lettertjes

Ben je in de winkel en wil je snel een productetiket lezen of op restaurant het menu doorlopen? Gebruik dan een Mano 5 of Mano 6 elektronische zakloep en ervaar overal je zelfstandigheid. Deze loepen zijn heel compact, zodat je ze op elk moment uit je tas kunt halen en de informatie die je nodig hebt kunt vergroten.  

Comfortabel knutselen

Aan het einde van de dag is het tijd om je te ontspannen, eventueel met een leuk handwerkje (breien, borduren of modelbouw bijvoorbeeld). Zijn die kleine details moeilijk zichtbaar voor jou? Geen nood, met de Onyx Deskset beeldschermloep zie je veel makkelijker waar je precies mee bezig bent. De Onyx Deskset is uitgerust met een flexibele camera waarmee je jouw werkoppervlak kunt zien op een extra groot scherm en met haarscherp beeld. Zo vergroot je elk detail. 

Zoals je leest, zijn er tal van oplossingen om je te helpen zoveel mogelijk uit je dag te halen ondanks een verminderd zicht. Laat een zichtprobleem je niet tegenhouden om van het leven te genieten en vertel jouw vrienden over onze oplossingen, onze adviseurs helpen je graag!  

Neem contact met ons op via sales@sensotec.be of bel ons op 050 39 49 49. 

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit