fbpx

Kamelego stopt met kranten op cd

06/09/2018

De Daisy-krantenlezers moeten binnenkort hun dagelijkse portie actualiteit online gaan halen. Kamelego, de uitgever van Daisy-kranten, heeft namelijk beslist vanaf halfweg volgend jaar te stoppen met het verspreiden van Daisy-kranten op cd. Maar geen nood, er bestaan heel wat andere gemakkelijke mogelijkheden om jouw dagelijkse krant te blijven lezen.

De krant luisterlezen kan niet enkel met de pc of met de Anderslezen app maar voor wie niet over pc-vaardigheden beschikt kan het ook rechtstreeks met een online Daisy-speler.

Wat heb je nodig?

Wij kunnen jouw toestel voor je configureren als je dat wenst (ingeven WiFi-gegevens, gebruikersnaam en wachtwoord van de online boekenplank,…). Neem hiervoor contact op met onze dienst na verkoop.

Het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) voorziet onder voorwaarden al een tegemoetkoming voor Daisy-spelers. Maar wie al een Daisy-speler heeft en noodgedwongen moet overschakelen naar een online model om de krant te kunnen blijven lezen, kan onder voorwaarden ook een aanvraag tot terugbetaling indienen bij het VAPH.


De Victor Reader Stratus H, de Webbox 3 en de GuideReader Pod zijn nieuwe producten in ons gamma om het luisterlezen nog toegankelijker te maken. Hieronder wat meer info over deze nieuwe producten.

Victor Reader Stratus 4H en 12H

Met de Victor Reader Stratus H(ybrid) lees je niet enkel Daisy-boeken op CD, SD-kaart of usb-stick, maar kan je ook boeken rechtstreeks downloaden van je online boekenplank.

Wil je voorbereid zijn op een toekomst waarin uitgevers hun Daisy-publicaties niet langer op CD verspreiden en ontbreken je de nodige zin of de pc-vaardigheden om zelf boeken te downloaden op een geheugenkaartje, dan kies je misschien beter voor een Daisy-speler waarmee je zonder gedoe bij je online boekenplank kan.

Heb je al een Victor Reader Stratus 4M of 12M, dan kan je deze mits een meerkost laten upgraden.

Lees hier alle info over het product


Webbox 3


Het is een multi-media speler waarmee je gesproken leesmateriaal kunt beluisteren. Een veelzijdig hulpmiddel voor mensen die problemen hebben met lezen.

Zo kan je ermee luisteren naar het laatste nieuws, dagelijkse kranten, tijdschriften, gesproken tv-ondertitels, radiostations, gesproken boeken, tijdschriften en kranten (online Daisy-boeken) en nog veel meer.

De Webbox3 is voor iedereen eenvoudig te bedienen dankzij simpele knoppen en gesproken keuzemenu’s.

  • Iedereen kan met de Webbox3 overweg. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik.
  • Geen computer of computerkennis nodig.
  • Een uitgebreid programma-aanbod dat blijft groeien.
  • Dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de (lokale) krant.
  • Leest tv-ondertitels voor en werkt samen met elk televisietoestel.
  • Toegang tot de nieuwste gesproken (DAISY) boeken en tijdschriften.
  • Compleet met afstandsbediening en aansluitingen voor koptelefoon, SD-kaart en USB-stick.
  • Makkelijk verplaatsbaar door ingebouwde accu voor circa 8 uur speelduur.

Lees hier alle info over het product


GuideReader Pod


Deze handige kleine en discrete doos sluit je aan op een scherm of luidsprekers om audiobestanden te beluisteren. Werkt heel handig op een tv en beschikt over eenvoudige menu’s met spraakondersteuning. Je hebt rechtstreeks connectie met de verschillende online bibliotheken.  Naast audiobestanden leest de Pod ook tekstbestanden en boeken in ePub-formaat. Je kan de Pod ook gewoon aansluiten om luidsprekers of een hoofdtelefoon om jouw boeken, tijdschriften of kranten te beluisteren.

Lees hier alle info over het product

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit