fbpx

Toptips voor originele kerstcadeaus

Kerstmis en Nieuwjaar komen dichterbij en zoals elk jaar sta je voor dezelfde vraag: ‘Wat is het ideale kerstcadeau?’. Heb je een familielid dat wat minder begint te zien, slechtziend of blind is? Lees dan dit artikel tot het eind. We verzamelden een aantal top cadeautips die zeker in de smaak zullen vallen bij deze familie en vrienden.   

Een lamp om overal mee naartoe te nemen   

Het zwakke licht in de wintermaanden betekent voor veel mensen dat lezen moeilijker wordt. Wil je een geliefde helpen om deze duisternis te bestrijden? Dan raden we je aan om een goede lamp met daglicht cadeau te doen.

De Foldi Go is zo’n toptip, want hij verlicht elke werk– of leesplek met natuurlijk licht dankzij de krachtige LEDs. De lamp is opvouwbaar en wordt geleverd met een transporttasje, zodat hij overal mee naartoe kan (werk, school, trein, bibliotheek, enz.).  

Een vergrootglas voor meer zelfstandigheid 

Het lezen van kleine lettertjes in een boek, op productetiketten, op facturen, enz. kan moeilijk zijn voor mensen wiens ogen achteruitgaan. Met een vergrootglas geef je je geliefde opnieuw meer zelfstandigheid. Zo biedt het Mobilux vergrootglas heel wat visueel comfort.

In onze webshop kun je kiezen uit modellen met LED-licht en verschillende sterktes die je afstemt op de noden. 

Wil je een stap verder gaan, dan kan je kiezen voor een elektronische loep met scherm. Profiteer van onze tijdelijke aanbieding op diverse modellen vaste of draagbare elektronische loepen. Klik hier voor meer informatie.

Een sprekende keukenweegschaal voor een jaar vol keukenplezier

Geniet je geliefde van koken of bakken? Help hem/haar dan om van elk recept een succes te maken door een sprekende keukenweegschaal te schenken. Die spreekt het gewicht hardop uit en toont het in grote cijfers op een scherm

webbox - daisybox

Een luisterboekspeler om nieuwe verhalen te ontdekken

Boeken zijn een klassiek kerstcadeau. Het is vaak een goed idee, maar voor mensen met een visuele beperking is het minder vanzelfsprekend. Om hen te helpen nieuwe verhalen te ontdekken, hebben wij een oplossing voor je.  

Zo biedt de Daisybox draadloos toegang tot een breed aanbod aan audioboeken, tijdschriften of kranten (via de Luisterpuntbibliotheek, Transkript of Kamelego). Deze Daisyspeler is heel gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die niet vertrouwd zijn met technologie. Ideaal om verhalen te luisteren in de zetel of bij het eten (kijk hier de video). 

Een toetsenbord met grote letters maakt computergebruik makkelijker

Of het nu voor werk, school of thuis is, toegang tot een computer maakt deel uit van ons dagelijks leven. Soms is het voor mensen met een visuele beperking niet eenvoudig door de kleine lettertjes op het toetsenbord.

Bij Sensotec bieden we een assortiment toetsenborden met grote, contrastrijke tekens of zelfs met een verlichte toetsen. Bekijk ons assortiment computertoetsenborden door op deze link te klikken.

Vrouw werkt aan computer met toetsenbord met vergrote knoppen.

We hopen je te hebben geïnspireerd en wensen je hele fijne feestdagen. 

Heb je vragen over deze of andere producten? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze visusconsulenten via sales@sensotec.be of 050 39 49 49.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit