fbpx

Kiezen voor ZoomText of SuperNova?

Welk merk – ZoomText of SuperNova – en welke versie van het vergrotingsprogramma je kiest, hangt af van verschillende factoren. Misschien raadde een kennis je het één of andere merk aan of heb je al ervaring met één van beide. Al zijn er best wat verschillen qua vormgeving, beide pakketten bieden in grote lijnen dezelfde functies:

Vergroting zonder spraak

logo's zoomtext en supernova magnifierWerk je veel en langdurig met de muis en heb je geen behoefte om tekst te laten voorlezen, dan is vergrotingssoftware zonder spraakweergave de geschikte oplossing: je tekst wordt vergroot, het contrast versterkt en cursor en muis worden beter zichtbaar. Hier kun je kiezen tussen ZoomText magnifier en SuperNova magnifier.

 

Vergroting met spraak

logo's zoomtext magnifier and speech en supernova magnifier and speech

Moet je heel sterk vergroten en wil je je ogen wat meer rust gunnen, dan is het misschien aangewezen om je pc de tekst op het scherm niet enkel te laten vergroten maar ook te laten voorlezen.ZoomText Magnifier/Reader en SuperNova Magnifier & Speech zijn allebei vergrotingsprogramma’s met spraakondersteuning. Hier kun je zowel met de muis als met sneltoetsen aan de slag.

 

Vergroting, spraak en braille

logo's fusion en supernova maginfier and screenreaderWerk je nog af en toe met vergroting maar heb je het voorlezen minstens even hard nodig, wordt het gebruik van een muis erg moeilijk en moet je meer bewerkingen via je toetsenbord uitvoeren, dan is een schermuitleesprogramma met vergrotingsfuncties wellicht een goede keuze. Het is bruikbaar door zowel slechtziende als blinde gebruikers en dus ook voor mensen die het zicht verliezen. Ook scholen, centra en verenigingen met een gevarieerd publiek gebruiken dit programma. Je kunt dit pakket ook uitbreiden met een brailleleesregel. Bij ons kun je kiezen tussen Fusion en SuperNova Magnifier & Screenreader. Naast vergroting, contrast en spraak zit hier dus ook braille in het pakket.

 

Spraak en braillelogo's jaws en screenreader

Heb je geen zicht of onvoldoende restzicht om het scherm te gebruiken, dan kies je best voor een schermuitleesprogramma. Dit programma biedt spraak- en/of brailleweergave en laat je toe alle pc-bewerkingen vanaf het toetsenbord uit te voeren. Bij ons kan je kiezen tussen Jaws en ScreenReader.

 

ZoomText of SuperNova uitproberen?

Op onze website kun je een gratis testversie van zowel ZoomText als SupeNova downloaden. Opgelet: plaats ze niet allebei tegelijk op je PC. Heb je vragen, dan kun je steeds bij onze consulenten terecht. Ga naar onze softwareoplossingen

Of je bekijkt hier even onze webinar. In een half uurtje loodst consulente Aline je doorheen de mogelijkheden.

All Rights Reserved to Sensotec ® | Webdesign Webit